VRAAG… DE VRAAG: Maakt Mogo ooit constructies?

Hallo. Ik ben Alex Jaffe, beter bekend in de DC Community als HubCityQuestion. Mijn persoonlijke missie: elke vraag die je hebt over het DC-universum – hoe vreemd, gedetailleerd of obscuur ook – beantwoorden en je nieuwsgierigheid bevredigen. Als een trouwe rentmeester van de waarheid bied ik in deze maandelijkse column mijn tijd aan om deze vragen te beantwoorden. Als u zelf een vraag wilt stellen, je kunt op elk moment langskomen bij mijn virtuele kantoor in de DC Community om uw zaak te vermelden. Ik zal mijn best doen om ze allemaal zo goed mogelijk te behandelen.

Laten we wat antwoorden krijgen!

Zeg dat we weer liefjes zijn

Foofarrow.Femme.Fatae vraagt:

Waarom zijn er niet meer optredens van de zangstem van Harley Quinn?

“Waarom” is altijd een moeilijke vraag om te beantwoorden… Ik veronderstel omdat strips in de eerste plaats een visueel medium zijn, in tegenstelling tot een auditief medium? Omdat er niet veel musicals met superheldenthema’s zijn, aangezien pogingen om die genres tot dusverre over te steken veel inspanning vergen en de wereld nog in vuur en vlam moeten zetten? Op dit moment is het filosofisch. Misschien is een gemakkelijkere vraag om te beantwoorden, waarom je dit in de eerste plaats stelt. Waarom lijkt Harley Quinn op een zanger?

Afgezien van een gefluisterde uitvoering van “Hush, Little Baby” in de videogame Batman: Arkham City, Harley Quinn heeft twee grote muzikale nummers. De eerste was in de Batman: de animatieserie aflevering “Harlequinade”, waarin Harley, uitgevoerd door Arleen Sorkin, de bedenker van de rol, “Say That We’re Sweethearts Again” speelt – een nieuw lied dat in 1943 werd gecomponeerd voor komiek-zangeres Virginia O’Brien. Het is het soort duistere komedie dat perfect is voor Harley, over gewoon geliefd willen worden door een partner die alleen sadisme aanbiedt. En het is er een uit een traditie van muzikale komedie waar Sorkin zelf vandaan komt, met een geschiedenis van muzikale komedie zelf in het cabaretcircuit voordat Paul Dini haar tot leven bracht in Gotham City. Dus hoewel dit de eerste keer is dat we Harley horen zingen, geeft Sorkin meteen het gevoel dat dat altijd al een deel is geweest van wie Harley Quinn is.

Harley volgt dat optreden op in de animatiefilm van 2017 Batman en Harley Quinn, dit keer gespeeld door een veel minder ingetogen en verslagen Melissa Rauch. Een vertolking van de powerpop-ballad ‘Hanging on the Telephone’ uit de jaren 70, voor het eerst populair gemaakt door Blondie, dient als maatstaf voor hoe ver ze is gekomen in haar onafhankelijkheid sinds ‘Harlequinade’, terwijl de angst die ze ooit voelde plaatsmaakte voor woede.

Als je echt vastbesloten bent om Harley weer op de microfoon te horen, kan ik je op zijn minst verwijzen naar enkele van de muziekreleases van haar stemacteurs door de jaren heen. Denk aan de single ‘Take My Hand’ uit 2013 van Sorkins opvolger in de rol, Tara Strong. Of zelfs de solo-discografie uit de jaren 2000 van Gray DeLisle-Griffin, die de stem van Harley insprak LEGO Batman: het videospel. Vraag gewoon niet om een ​​liedje van de Onrecht film Harley, Gillian Jacobs. Ze mag dan wel een gigantische hamer dragen, ze is openhartig over het feit dat ze geen deuntje kan dragen.

Alles is beter met apen

BrightKnight vraagt:

Een van de afleveringen van De avonturen van Superman draait om de aap van een orgeldraaier, gekleed in een Superman-shirt en -cape. Is dit waar het idee voor Supermonkey vandaan kwam, of heeft de show hem uit de strips gekopieerd?

Hier is het geheim van de jaren 50 Avonturen van Superman TV-serie: het was eigenlijk helemaal geen verfilming van de strips. Avonturen van Superman ontleend aan de radioserie met dezelfde naam, die het afgelopen decennium de radiowijzerplaten van de natie had veroverd. Afgezien van Superman zelf, Lois, Jimmy, Perry White en Kryptonite – waarvan de laatste drie eigenlijk terug te voeren zijn op de radio, in tegenstelling tot de strips – was er niet veel overlap tussen de avonturen van Superman op pagina en podium . Elk ander parallellisme kan meestal worden toegeschreven aan toeval. En dat geldt dubbel als het om apen gaat. In het midden van de 20e eeuw verschenen apen en chimpansees praktisch overal in de populaire cultuur, van strips tot films tot televisie, en waren nauwelijks beperkt tot Superman. De ene aap duidt niet noodzakelijkerwijs op het lenen van een andere. Vrijwel de hele popcultuur werd tegelijkertijd aap.

Dat gezegd hebbende, kan ik voor u antwoorden wat eerst kwam. Het eerste seizoen Avonturen van Superman aflevering “The Monkey Mystery” werd voor het eerst uitgezonden in oktober 1952. Beppo the Supermonkey verscheen voor het eerst in Superjongen #76, die in 1959 werd gepubliceerd. Avonturen van Superman was al uit de lucht en had tussendoor een aantal veranderingen ondergaan, zodat het weinig leek op de oorsprong van het eerste seizoen. De oprichting van Beppo kan nauwkeuriger worden teruggevoerd op Otto Binder, schrijver van Superjongen #76, die al een catalogus van ‘grappige dieren’-personages had verzameld toen hij de chimpansee in de wereld van Superman bracht – met name Tawky Tawny, pratende tijger en beste vriend van de originele Shazam.

Hoe zit het met Bob?

KapiteinGisteren vraagt:

Wat is er met Bob Rozakis gebeurd?

Bob Rozakis, de “Answer Man” van DC, die in de jaren 70 een column had die erg op deze leek, is springlevend, dank de sterren. Rozakis schreef honderden verhalen voor DC over een periode van 25 jaar, hoewel hij in 1990 stopte in een grote poging om het bedrijf de 21e eeuw in te leiden in zijn hoedanigheid als uitvoerend directeur van de productieafdeling van DC tot 1998. Op dat moment maakte Bob de overstap terug naar freelance stripboekwerk en overleg voor andere organisaties die willen doorbreken in strips – met klanten zoals de US Postal Service, de Verenigde Naties, Con Edison en de San Francisco Giants.

In 2003 kondigde Bob Rozakis zijn afscheid van de stripindustrie aan en is hij doorgegaan met het schrijven van een aantal eigen boeken, waaronder De geheime geschiedenis van AA-strips, een alternatieve geschiedenisroman over wat er met DC zelf zou zijn gebeurd als mede-oprichter MC Gaines zijn aandelen nooit had verkocht toen het net begon. Tegenwoordig geeft Bob Rozakis les aan de John Hopkins University en Farmingdale State College, en werkt nog steeds zijn eigen blog bij waar hij herinneringen ophaalt aan zijn jaren bij DC, pronkt met zijn kleinkinderen of ontspant bij het zwembad.

Mogo a Go-Go

Green.Lantern vraagt:

Ik heb een vraag waar ik me al een tijdje over afvraag: heeft Mogo ooit constructies gebruikt in gevechten? Het is mogelijk dat hij dat heeft gedaan, en ik ben het gewoon helemaal vergeten, maar ik heb het gevoel dat ik hem alleen maar pure energie-aanvallen heb zien gebruiken. Ik herinner me wel dat hij constructies maakte om andere Lantaarns te helpen (zoals bij het herscheppen van de familie van Kilowog). Ik vroeg me gewoon af, vooral omdat het lijkt alsof hij een aantal zeer interessante zou hebben, aangezien hij toch een planeet is.

Als levende planeet is Mogo een unieke entiteit onder het Green Lantern Corps. Als zodanig is ook Mogo’s relatie met zijn ring uniek. Wanneer Mogo wordt geroepen om te vechten of zichzelf te beschermen, staat het erom bekend dat Mogo soms heldergroen licht uitstraalt, krachtige krachtstralen afvuurt en verdedigingsmuren bouwt, zoals alle Groene Lantaarns kunnen, zij het op een veel grotere schaal. Maar naarmate er meer creatieve constructies ontstaan, is Mogo’s go-to-move het creëren van gelijkenissen van andere mensen, zoals in het Kilowog-voorbeeld dat je noemde. De eerste constructie die we Mogo zien bouwen, was in de jaren 1990 meneer wonder #14, een soort vertegenwoordiger met een tentakelkop die is gebouwd om de belangen van Mogo te vertegenwoordigen, spreekt met mensachtige bezoekers op hun niveau. Deze vaardigheid wordt uitgebreid vanaf het begin in 2005 Green Lantern Corps: opladen, waar Mogo het vermogen demonstreert om het beeld van belangrijke figuren uit iemands verleden op te roepen om het korps te inspireren en hun wil te versterken. Tweemaal is deze vaardigheid beschadigd: ten eerste, in 2007 Groene Lantaarn Korps #10, wanneer Despotellis Mogo infecteert om het korps tegen zichzelf op te zetten, en later, in 2011 Oorlog van de Groene Lantaarns, wanneer een door de Kroon gecontroleerde Mogo diezelfde vaardigheid gebruikt om de Groene Lantaarns af te leiden in het midden van de strijd.

Maar Mogo’s meest frequente gebruik van zijn Groene Lantaarn-ring zijn niet harde lichtconstructies, zoals bij andere Lantaarns, maar het vermogen dat het de planeet geeft om zichzelf volledig te beheersen. Met de kracht van de ring is Mogo in staat zijn landmassa’s te verplaatsen, al het inheemse leven op het oppervlak te beheersen, door het universum te bewegen en, vooral, zijn zwaartekracht te vergroten, zodat geen vijand aan zijn greep kan ontsnappen. Of deze krachten iets waren dat Mogo van nature kon doen of op de ring kon vertrouwen om het te vergemakkelijken, was al enige tijd een kwestie van wetenschappelijk debat, maar werd in de 2015 vastgesteld. Groene Lantaarn: Godheid verhaal, toen Mogo in slaap viel toen Highfather zijn ring had genomen.

En hoewel Mogo zijn ring niet in de traditionele zin gebruikt, is het belangrijk om dat te onthouden elk Green Lantern ring deelt een speciale band met Mogo. Meer dan alleen een geheim wapen of reservebasis van operaties, is Mogo’s grootste plicht jegens het korps de begeleiding van elke ring in het universum na de dood van de eigenaar om een ​​nieuwe drager te vinden die zijn macht waardig is. Die ringen vliegen niet alleen zelf.

Dat is alle tijd die we deze maand hebben, maar ik kom snel terug met meer antwoorden in de aanslag. Ik zie je hier terug, zolang je doorgaat STEL DE VRAAG.

Heb je iets waar je nachten van wakker ligt? Als je een vraag hebt over het DC-universum waarop je graag antwoord zou willen krijgen, kun je verder gaan naar de DC Community en vraag het hier.

Alex Jaffe is de auteur van onze maandelijkse column “Ask the Question” en schrijft over tv, films, strips en superheldengeschiedenis voor DCComics.com. Volg hem op Twitter op @AlexJaffe en vind hem in de DC-gemeenschap als HubCityQuestion.

OPMERKING: De standpunten en meningen in deze column zijn uitsluitend die van Alex Jaffe en komen niet noodzakelijk overeen met die van DC Entertainment of Warner Bros.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Wildeboeken.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart