The Beautiful Fury of Wonder Woman Historia: The Amazons

Ik dacht dat ik alles wist wat er te weten viel over de Amazones van Themyscira – het waren vrouwen die in hun eerste leven door gewelddadige mannen waren gedood en door de wil van godinnen werden herboren als magnifieke strijders. Maar dat is nog maar het begin van het verhaal.

Wil je de rest weten, net als ik? Dat is waar het gevierde creatieve team van Kelly Sue DeConnick en Phil Jimenez binnenkomt met DC Black Label’s Wonder Woman Historia: The Amazons #1. (Als je hun ongelooflijke werk eerder hebt meegemaakt, weet je dat je nu meteen kunt stoppen met lezen en het boek meteen kunt pakken.) Voor alle duidelijkheid: dit is geen verhaal over zonneschijn en zorgeloze dagen op Paradise Island. Dit is een verbluffende hervertelling van de oorsprong van de Amazones door de eeuwen heen.

Wonder Woman Historia: De Amazones is een DC Black Label-serie met drie boeken die ons de eerste dagen van de Amazones laat zien als niets ervoor. Het boek beslaat duizenden jaren en begint met de rechtvaardige woede van de godinnen en de passie van de pagina’s houdt vanaf daar nooit op.

Hestia. Artemis. Demeter. Hecate. Afrodite. Athene. Hera. Hun namen zijn bekend en geruststellend, maar je hebt deze mythologische figuren nog nooit zo gezien. Hera is niet alleen een jaloerse echtgenote, zoals sommige oude verhalen je willen doen geloven. De godin van de vrouw, begiftigd met een vooruitziende blik, ziet alles en weet alles. Na getuige te zijn geweest van de oneindige pijn die vrouw na vrouw wordt toegebracht door toedoen van mannen, brandt de vrouw van Zeus met een woede die helderder is dan welke zon dan ook.

Hera brengt de grieven van duizenden vrouwen en het onrecht van duizenden jaren naar haar man en de goden van Olympus. De andere godinnen staan ​​aan haar zijde terwijl ze duidelijk zegt: “We hebben genoeg van mannen.”

Zeus en de goden wijzen hen neerbuigend af. In de diepten van Hades, bij de Well of the Lost, zetten de godinnen hun eigen plan in gang – een plan dat uiteindelijk de hemel zelf zal doen schudden. Terwijl deze machtige vrouwen de Amazones creëren uit de zielen van degenen die verloren zijn gegaan door geweld en bloedbad, zijn hun gaven verbluffend in hun vrijgevigheid en kracht.

De eerste Amazones zijn net zo uniek als de godinnen die ze hebben gemaakt. Hun namen zijn te vinden in beide boeken van mythen en strips: Penthesileia, Io, Pythia en Antiope. Elke godin, behalve Hera, roept een stam van vijf op. Deze eerste Amazones zijn geen ‘krijgersvrouwen’ – dat zijn ze wel krijgers. Als het boek ten einde loopt, ontmoeten we Hippolyta en de noodlottige beslissing die ze neemt die uiteindelijk haar pad zal leiden om met die van hen over te steken.

Wonder Woman Historia: De Amazones is een boek van contrasten, met schoonheid en woede, macht en onmacht, dood en wedergeboorte. Het benadrukt hoe ongelooflijk het is dat de grootste vredeskampioen van het DC-universum afstamde van woeste woede en een wereldschokkende oorlog. Wonder Woman had een onverzettelijke wraakkracht in de wereld kunnen zijn, maar in plaats daarvan belichaamt ze liefde en gerechtigheid. Hoe de gewelddadige reis van de Amazones culmineerde in haar creatie, is een verhaal dat DeConnick en Jimenez (evenals toekomstige artiesten Gene Ha en Nicola Scott) met een onwankelbare eerlijkheid vertellen. Wonder Woman Geschiedenis is prachtig om te lezen, maar het is niet gemakkelijk. Het is soms bloederig en somber, een ander schril contrast met de mooie kunst van Jimenez in het boek.

En ik bedoel echt lief. Kleuren bloeien over elke pagina als kruipende ranken van met juwelen getinte bloemen. Elk paneel is een lust voor het oog. De godinnen komen tot leven in prachtig gedetailleerde kunstwerken waar je dagenlang naar kunt kijken en nooit genoeg van krijgt. (Ik weet het, want dat is wat ik deed.)

Wonder Woman Historia: De Amazones #1 is nu beschikbaar en is een must-have voor DC-fans en zeker voor Wonder Woman-fans wereldwijd. Het beste van alles is dat het nog maar net begint. We hebben nog twee afleveringen die beloven het verhaal van de Amazones van Themyscira voor de eerste keer gezamenlijk samen te brengen. Als je op mij lijkt, als je ze eenmaal op deze pagina’s ziet, zul je ze nooit meer zien als gewoon “krijgersvrouwen”.

Kelly Knox schrijft over strips en animaties voor alle leeftijden voor DCComics.com en haar werk is ook te zien op IGN, Nerdist en meer. Volg haar op Twitter op @kelly_knox om over superhelden, strips en popcultuur te praten.

OPMERKING: de standpunten en meningen die in deze functie worden uitgedrukt, zijn uitsluitend die van Kelly Knox en komen niet noodzakelijk overeen met die van DC Entertainment of Warner Bros.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Wildeboeken.be
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart